Velikonoční hlavička

Tradiční velikonoční nádivka představuje nezbytnou součást svátečního stolu plného chutí a tradic. Tato lahodná pochoutka spojuje kvalitní maso, vajíčka a čerstvé bylinky, které se pečou do dokonalého souznění chutí.

Ingredience:

  • 1 kg masa (vepřová plec, uzený bůček, kuřecí maso)
  • sůl
  • 500 g starších housek
  • 750 ml masového vývaru
  • mletý pepř
  • muškátový oříšek
  • 6 vajec
  • 2 lžíce nakrájené pažitky
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • tuk na vymazání formy

Postup:

  1. Maso uvaříme každé zvlášť v osolené vodě. Poté jej vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.
  2. Housky rovněž nakrájíme na kostičky, zalijeme teplým vývarem, promícháme a přidáme k nim nakrájené maso.
  3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací formu vymažeme.
  4. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  5. Nádivku osolíme, opepříme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, přidáme pažitku, petrželku a žloutky. Opatrně promícháme.
  6. Pak lehce vmícháme bílkový sníh.
  7. Naplníme zapékací formu a hlavičku pečeme 40–50 minut.
  8. Pokrm podáváme teplý nebo studený se salátem z čerstvé zeleniny.

Sponzorovaný obsah: