Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Pokud máte rádi sladká jídla, kombinaci tvarohu a máku ve švestkových knedlících si určitě zamilujete. Těsto je velmi jednoduché a rychle hotové.
Ingredience
- 250 g měkkého tvarohu v kostce
- 120 g dětské krupičky
- 2 lžíce mletého máku
- 1 vejce
- 1 špetka kypřicího prášku do pečiva
- 12 větších švestek
- 400 g bílého jogurtu
- 20 g másla
- cukr moučka dle chuti
Postup přípravy
- K tvarohu přidáme krupičku, kypřicí prášek, mák, vejce a krátce, zlehka zamícháme.
- Těsto rozdělíme na 12 dílů, každý položíme na krupičkou posypané prkénko, vložíme do něj vypeckovanou švestku, zabalíme do těsta a obalíme krupičkou.
- Knedlíky vložíme do vroucí vody a až po 5–8 minutách vyplavou na povrch, tak je vyndáme.
- Podáváme s oslazeným bílým jogurtem, sypané cukrem a polité máslem.
Poznámky
Knedlíky můžete kromě másla polít i oslazeným jogurtem.