Trhané kuřecí maso s rýží a zeleninou
Šťavnaté kuřecí maso upečené s rajčaty a zeleninou, doplněné o nadýchanou rýži a svěží avokádovou salsu, tvoří rychlý a vyvážený pokrm ideální pro běžný den.
Ingredience
- 2 kuřecí prsa
- 1 plechovka sekaných rajčat 400 g
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 červená cibule
- 1 hrst cherry rajčátek
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 chilli paprička
- 1 avokádo
- oregano podle chuti
- čerstvý koriandr podle chuti
Postup přípravy
- Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na kousky. Naskládáme je do pekáčku a zakápneme olivovým olejem.
- Do misky nachystáme salsu ze sekaných rajčat, protlaku, oregana a soli. Promícháme a přidáme na maso do pekáčku.
- Zeleninu nakrájíme, přidáme k masu, promícháme, přiklopíme a dáme péct na 200 °C po dobu 25 minut (dokud maso nelze jednoduše trhat vidličkou).
- Propláchnutou a osolenou rýži dáme vařit. Mezi tím oloupeme a nakrájíme avokádo, přidáme nasekaný koriandr, špetku soli a promícháme.
- Upečené maso natrháme vidličkou, promícháme a můžeme servírovat s uvařenou rýží a avokádem.