Trhané kuřecí maso s rýží a zeleninou

Šťavnaté kuřecí maso upečené s rajčaty a zeleninou, doplněné o nadýchanou rýži a svěží avokádovou salsu, tvoří rychlý a vyvážený pokrm ideální pro běžný den.
Doba přípravy15 minut
Doba tepelné úpravy24 minut
Celkový čas 40 minut
KategorieKuřecí maso
KuchyněEvropská kuchyně
Počet porcí 4 porce
Kalorie 590 kcal

Ingredience
  

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 plechovka sekaných rajčat 400 g
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená cibule
  • 1 hrst cherry rajčátek
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 chilli paprička
  • 1 avokádo
  • oregano podle chuti
  • čerstvý koriandr podle chuti

Postup přípravy
 

  • Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na kousky. Naskládáme je do pekáčku a zakápneme olivovým olejem.
  • Do misky nachystáme salsu ze sekaných rajčat, protlaku, oregana a soli. Promícháme a přidáme na maso do pekáčku.
  • Zeleninu nakrájíme, přidáme k masu, promícháme, přiklopíme a dáme péct na 200 °C po dobu 25 minut (dokud maso nelze jednoduše trhat vidličkou).
  • Propláchnutou a osolenou rýži dáme vařit. Mezi tím oloupeme a nakrájíme avokádo, přidáme nasekaný koriandr, špetku soli a promícháme.
  • Upečené maso natrháme vidličkou, promícháme a můžeme servírovat s uvařenou rýží a avokádem.