Pohanka s listovým špenátem

Chutný bezmasý pokrm s pohankou, špenátem a další zeleninou, který lze podávat ihned nebo zapéct se sýrem.
Doba přípravy15 minut
Doba tepelné úpravy15 minut
Celkový čas 30 minut
KategorieBezmasá jídla
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 4 porce
Kalorie 1736 kcal

Ingredience
  

  • 1 hrnek pohanky
  • 2 hrnky zeleninového vývaru
  • 300 g čerstvých špenátových listů
  • 1 červená paprika
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce sterilovaného hrášku nebo mraženého
  • 3 lžíce oleje
  • mořská sůl
  • čerstvě drcený pepř
  • 50 g pecorina nebo parmazánu, možno vynechat

Postup přípravy
 

  • Pohanku propláchneme v sítu studenou vodou, vsypeme do vroucího vývaru, necháme minutu přejít varem, přikryjeme poklicí a necháme cca 20 minut dojít.
  • Ve woku rozpálíme olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek, minutku restujeme.
  • Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, hned přihodíme opraný špenát a až zavadne, přidáme i pohanku, kterou necháme po změknutí na sítu okapat.
  • Nakonec přidáme hrášek. Krátce vše restujeme. Poté doladíme solí a pepřem.
  • Můžeme jíst hned, nebo si pohankovou směs dáme do zapékací misky, posypeme strouhaným pecorinem a dáme na 5 minut do trouby pod gril.