Pohanka s listovým špenátem
Chutný bezmasý pokrm s pohankou, špenátem a další zeleninou, který lze podávat ihned nebo zapéct se sýrem.
Ingredience
- 1 hrnek pohanky
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- 300 g čerstvých špenátových listů
- 1 červená paprika
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce sterilovaného hrášku nebo mraženého
- 3 lžíce oleje
- mořská sůl
- čerstvě drcený pepř
- 50 g pecorina nebo parmazánu, možno vynechat
Postup přípravy
- Pohanku propláchneme v sítu studenou vodou, vsypeme do vroucího vývaru, necháme minutu přejít varem, přikryjeme poklicí a necháme cca 20 minut dojít.
- Ve woku rozpálíme olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek, minutku restujeme.
- Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, hned přihodíme opraný špenát a až zavadne, přidáme i pohanku, kterou necháme po změknutí na sítu okapat.
- Nakonec přidáme hrášek. Krátce vše restujeme. Poté doladíme solí a pepřem.
- Můžeme jíst hned, nebo si pohankovou směs dáme do zapékací misky, posypeme strouhaným pecorinem a dáme na 5 minut do trouby pod gril.