Plněná pečená bageta
Křupavé bagety plněné pestrou náplní ze slaniny, sýra a zeleniny připravíme během pár minut. Podáváme je například jako občerstvení pro návštěvy nebo jako rychlou a chutnou večeři.
Ingredience
- 4 bagetky
- 2 lžíce oleje
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 100 g sterilované kukuřice
- 200 g tvrdého sýra
- 2 jarní cibulky
Postup přípravy
- Bagety podélně rozkrojíme a vydlabeme střídku.
- Na oleji osmahneme nakrájenou anglickou slaninu s oloupanou a najemno nakrájenou cibulí. Přidáme kousky vydlabané bagety a orestujeme.
- Odstavíme z tepla a přidáme na kostičky nakrájenou papriku, kukuřici a jarní cibulku.
- Do vlažné směsi přimícháme polovinu nastrouhaného sýra.
- Touto směsí plníme poloviny bagetek, pokládáme je na plech s pečicím papírem a navrch posypeme zbylým sýrem.
- Troubu rozehřejeme na 200 °C a bagetky necháme zapéct 5 minut.
- Ihned podáváme.