Plněná pečená bageta

Křupavé bagety plněné pestrou náplní ze slaniny, sýra a zeleniny připravíme během pár minut. Podáváme je například jako občerstvení pro návštěvy nebo jako rychlou a chutnou večeři.
Doba přípravy15 minut
Doba tepelné úpravy15 minut
Celkový čas 30 minut
KategoriePředkrmy
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 4 porce
Kalorie 2080 kcal

Ingredience
  

  • 4 bagetky
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 100 g sterilované kukuřice
  • 200 g tvrdého sýra
  • 2 jarní cibulky

Postup přípravy
 

  • Bagety podélně rozkrojíme a vydlabeme střídku.
  • Na oleji osmahneme nakrájenou anglickou slaninu s oloupanou a najemno nakrájenou cibulí. Přidáme kousky vydlabané bagety a orestujeme.
  • Odstavíme z tepla a přidáme na kostičky nakrájenou papriku, kukuřici a jarní cibulku.
  • Do vlažné směsi přimícháme polovinu nastrouhaného sýra.
  • Touto směsí plníme poloviny bagetek, pokládáme je na plech s pečicím papírem a navrch posypeme zbylým sýrem.
  • Troubu rozehřejeme na 200 °C a bagetky necháme zapéct 5 minut.
  • Ihned podáváme.