Omeleta ze zbylých knedlíků

Vaječná omeleta se šunkou, sýrem a cibulkou, připravená z nakrájených zbytků knedlíků. Rychlé a chutné řešení nejen na snídani.
Doba přípravy10 minut
Doba tepelné úpravy15 minut
Celkový čas 25 minut
KategorieOmelety
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 1 kus
Kalorie 920 kcal

Ingredience
  

  • 5 plátků kynutých knedlíků
  • 3 vejce
  • 50 g šunky
  • 30 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 1,5 lžíce oleje
  • 1/2 menší cibule
  • sůl
  • mletý pepř

Postup přípravy
 

  • Cibuli a šunku nakrájíme na kostičky a osmahneme na 1/2 lžíce oleje.
  • Knedlíky nakrájíme na malé kostičky a na 1 lžíci oleje prohřejeme na pánvi.
  • Přidáme cibuli se šunkou a promícháme.
  • Vajíčka lehce našleháme, osolíme, opepříme, přidáme část pažitky a zalijeme knedlíky na pánvi.
  • Přiklopíme poklicí a pomalu opékáme, v polovině opékání otočíme pomocí talíře a dopečeme.
  • Otočíme zpět, posypeme sýrem a necháme ho rozpustit.
  • Na talíři posypeme zbytkem pažitky a jako přílohu použijeme naloženou zeleninu nebo zeleninový salát.