Mexická rýže

Masové směsi jsou oblíbené pro svoji variabilitu a nenáročnou přípravu. Rýže na mexický způsob s mletým masem, zeleninou a kořením je sytým a chutným pokrmem.
Doba přípravy10 minut
Doba tepelné úpravy50 minut
Celkový čas 1 hour
KategorieMleté maso
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 4 porce
Kalorie 540 kcal

Ingredience
  

  • 300 g mletého masa
  • 200 g rýže
  • 1 cibule
  • 1 kapie
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 100 g mražených fazolek
  • 100 g mražené kukuřice
  • 1 plechovka sterilovaných červených fazolí
  • 100 g mraženého hrášku
  • vývar dle potřeby
  • olej dle potřeby
  • sůl dle chuti
  • 1 špetka mletého pepře
  • 1 špetka chilli
  • 1 špetka kari

Postup přípravy
 

  • Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Kapii očistíme a nakrájíme na kostičky. Rýži přebereme a propláchneme.
  • Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Vmícháme protlak, rýži, pepř, chilli a kari. Podlijeme malým množstvím vývaru a podusíme.
  • Pak přidáme kapii, kukuřici a fazolky. Podléváme vývarem a dusíme do změknutí rýže.
  • Do hotové rýže vmícháme hrášek a scezené fazole. Necháme prohřát, podle potřeby případně přisolíme a podáváme.