Mexická rýže
Masové směsi jsou oblíbené pro svoji variabilitu a nenáročnou přípravu. Rýže na mexický způsob s mletým masem, zeleninou a kořením je sytým a chutným pokrmem.
Ingredience
- 300 g mletého masa
- 200 g rýže
- 1 cibule
- 1 kapie
- 70 g rajčatového protlaku
- 100 g mražených fazolek
- 100 g mražené kukuřice
- 1 plechovka sterilovaných červených fazolí
- 100 g mraženého hrášku
- vývar dle potřeby
- olej dle potřeby
- sůl dle chuti
- 1 špetka mletého pepře
- 1 špetka chilli
- 1 špetka kari
Postup přípravy
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Kapii očistíme a nakrájíme na kostičky. Rýži přebereme a propláchneme.
- Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Vmícháme protlak, rýži, pepř, chilli a kari. Podlijeme malým množstvím vývaru a podusíme.
- Pak přidáme kapii, kukuřici a fazolky. Podléváme vývarem a dusíme do změknutí rýže.
- Do hotové rýže vmícháme hrášek a scezené fazole. Necháme prohřát, podle potřeby případně přisolíme a podáváme.