Lehký bramborový salát se zeleninou
Osvěžující a lehký bramborový salát je skvělým samotným pokrmem, nebo přílohou k lehkému masu či rybě. Uvařené brambory doplní zelenina a hořčičná zálivka.
Ingredience
- 400 g malých brambor
- 1 svazek ředkviček
- 1/2 jablka
- 3 lžíce mraženého hrášku
- 2 jarní cibulky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- sůl může být i bylinková
- čerstvě mletý bílý pepř
Postup přípravy
- V míse prošleháme olivový olej s hořčicí a zatím necháme stranou.
- Brambory, pokud máme nové, můžeme nechat ve slupce a pečlivě je umyjeme, pokud jsou větší, překrojíme je. V osolené vodě je vaříme přibližně 10 minut. Po slití je ještě za tepla přesuneme do mísy, přidáme nakrájenou cibulku a smícháme se zálivkou.
- Hrášek zalijeme horkou vodou, necháme chvilku stát, slijeme a přidáme do salátu. Ředkvičky a jablko pokrájíme a vše vmícháme do salátu. Podle chuti osolíme (nejlépe bylinkovou solí) a opepříme.
- Salát můžeme podávat samotný nebo k masu.
Poznámky
Salát je velmi variabilní a snadno si ho upravíme podle sezonní nabídky zeleniny.
Hodí se do něj zelené fazolky, nakrájený chřest i hrst rukoly.
Hodí se do něj zelené fazolky, nakrájený chřest i hrst rukoly.