Kuřecí krémová polévka s rukolou a medvědím česnekem
Jemná a sytá krémová polévka z kuřecího vývaru, smetany, brambor, rukoly a medvědího česneku, podávaná s křupavými krutony.
Ingredience
- 1 velké kuřecí stehno na vývar
- 80 g rukoly
- 1 svazek medvědího česneku
- 3–4 brambory
- 200 ml smetany na vaření
- sůl
- bílý mletý pepř
- krutony z bílého pečiva
Postup přípravy
- Do studené vody vložíme kuřecí maso, přivedeme k varu, osolíme a vaříme na mírném ohni doměkka.
- Přibližně 20 minut před koncem varu přidáme oloupané brambory pokrájené na kostičky a společně dovaříme.
- Měkké maso vyndáme, vykostíme a odložíme stranou, udržujeme ho v teple.
- Do vývaru vložíme rukolu, pokrájené listy medvědího česneku a necháme přejít varem.
- Do polévky zašleháme smetanu, mírně opepříme, případně dosolíme a vše rozmixujeme na jemný krém.
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a rozdělíme do polévky přímo na talíře.
- K polévce podáváme krutonky z bílého pečiva.