Kuřecí krémová polévka s rukolou a medvědím česnekem

Jemná a sytá krémová polévka z kuřecího vývaru, smetany, brambor, rukoly a medvědího česneku, podávaná s křupavými krutony.
Doba přípravy10 minut
Doba tepelné úpravy1 hour 20 minut
Celkový čas 1 hour 30 minut
KategoriePolévky
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 4 porce
Kalorie 539 kcal

Ingredience
  

  • 1 velké kuřecí stehno na vývar
  • 80 g rukoly
  • 1 svazek medvědího česneku
  • 3–4 brambory
  • 200 ml smetany na vaření
  • sůl
  • bílý mletý pepř
  • krutony z bílého pečiva

Postup přípravy
 

  • Do studené vody vložíme kuřecí maso, přivedeme k varu, osolíme a vaříme na mírném ohni doměkka.
  • Přibližně 20 minut před koncem varu přidáme oloupané brambory pokrájené na kostičky a společně dovaříme.
  • Měkké maso vyndáme, vykostíme a odložíme stranou, udržujeme ho v teple.
  • Do vývaru vložíme rukolu, pokrájené listy medvědího česneku a necháme přejít varem.
  • Do polévky zašleháme smetanu, mírně opepříme, případně dosolíme a vše rozmixujeme na jemný krém.
  • Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a rozdělíme do polévky přímo na talíře.
  • K polévce podáváme krutonky z bílého pečiva.