Kovbojské fazole
Kovbojské fazole jsou klasický a velmi oblíbený pokrm, který lze s použitím sterilovaných fazolí připravit rychleji. Skvěle zasytí a s vhodnou přílohou i potěší zdravým složením.
Ingredience
- 2 paprikové klobásy
- 1 hrnek červených fazolí nebo jiných barevných
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 konzerva loupaných rajčat
- sůl
- mletý pepř
- sladká paprika
- chilli nebo pálivá paprika, čerstvá chilli paprička
- jíška
- olivový olej
- jarní cibulka na posypání
Postup přípravy
- Fazole, které jsme nechali minimálně 12 hodin namočené ve vodě, uvaříme.
- Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme česnek nakrájený na jemné plátky.
- K cibuli přihodíme na kousky nakrájenou klobásu a koření a znovu opečeme.
- K cibulovému základu přidáme vařené fazole i s konzervou rajčat, které v plechovce trochu rozsekáme nožem.
- Zahustíme trochou jíšky a provaříme.
- Na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou.
Poznámky
Podáváme s chlebem nebo knedlíkem, vhodnou přílohou je i pita chléb nebo tortilla.