Kovbojské fazole

Kovbojské fazole jsou klasický a velmi oblíbený pokrm, který lze s použitím sterilovaných fazolí připravit rychleji. Skvěle zasytí a s vhodnou přílohou i potěší zdravým složením.
Doba přípravy20 minut
Doba tepelné úpravy1 hour 30 minut
Celkový čas 1 hour 50 minut
KategorieLuštěniny
KuchyněAmerican, Česká kuchyně
Počet porcí 2 porce
Kalorie 200 kcal

Ingredience
  

  • 2 paprikové klobásy
  • 1 hrnek červených fazolí nebo jiných barevných
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • sůl
  • mletý pepř
  • sladká paprika
  • chilli nebo pálivá paprika, čerstvá chilli paprička
  • jíška
  • olivový olej
  • jarní cibulka na posypání

Postup přípravy
 

  • Fazole, které jsme nechali minimálně 12 hodin namočené ve vodě, uvaříme.
  • Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme česnek nakrájený na jemné plátky.
  • K cibuli přihodíme na kousky nakrájenou klobásu a koření a znovu opečeme.
  • K cibulovému základu přidáme vařené fazole i s konzervou rajčat, které v plechovce trochu rozsekáme nožem.
  • Zahustíme trochou jíšky a provaříme.
  • Na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou.

Poznámky

Podáváme s chlebem nebo knedlíkem, vhodnou přílohou je i pita chléb nebo tortilla.