Domácí zavináče z kapra
Vyrobit domácí zavináče z kapra je snadné a výsledkem je tradiční pochoutka ideální nejen na Vánoce.
Ingredience
- 2 kapry
- sůl podle potřeby
- ocet
- cibule podle potřeby
- kysané zelí v sáčku
- kořenová zelenina nemusí být
- bobkový list podle potřeby
- nové koření celé podle potřeby
- celý pepř podle potřeby
Postup přípravy
- Kapry nafiletujeme a hodně osolíme.
- Vložíme do nádoby a dáme do lednice.
- Za dva dny vyndáme z lednice, opláchneme vodou, zalijeme nálevem (1 díl vody : 1 díl octa) a vrátíme do lednice.
- Opět za dva dny vyjmeme, zbavíme kostí a kůže.
- Nakrájíme na proužky nebo kostičky a vrstvíme do nádoby – ryba, cibule, koření (asi 4 kousky od každého), zelí, volitelně strouhaná zelenina.
- Zalijeme nálevem připraveným svařením 1 dílu octa a 4 dílů vody se solí.
- Přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Uzavřenou nádobu uložíme do lednice.
- Po 4 dnech jsou zavináče hotové k podávání. Příloha: rohlík.
Poznámky
Nálev je možné mírně přisladit pro jemnější chuť.
Koření lze svařit a přecedit před zalitím, aby byl nálev čirý.
Z tohoto receptu lze připravit také rybí salát.
Koření lze svařit a přecedit před zalitím, aby byl nálev čirý.
Z tohoto receptu lze připravit také rybí salát.