Delikatesní vepřové plátky se zálivkou

V jednoduchosti je krása – kvalitní vepřové maso, cibule, česnek a pikantní zálivka tvoří dohromady skvělý základ pro rychlý a chutný oběd.
Doba přípravy15 minut
Doba tepelné úpravy55 minut
Celkový čas 1 hour 10 minut
KategorieVepřové maso
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 4 porce
Kalorie 1009 kcal

Ingredience
  

  • 500 g vepřového masa měla jsem kýtu
  • 3 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce worcesterové omáčky
  • 3 lžíce dobrého kečupu může být ostřejší
  • 1 lžička mleté papriky může být pálivá
  • pepř podle chuti

Postup přípravy
 

  • Vepřové maso nakrájíme na plátky, velmi mírně naklepeme, dle potřeby nařízneme, aby se nekroutilo, osolíme a potřeme utřeným česnekem.
  • Pekáček vymažeme olejem, dáme 1 a půl cibule nakrájené na měsíčky, na ni poskládáme připravené maso a přelijeme zálivkou.
  • Zálivka: pepř, papriku, kečup, worcesterovou omáčku, sojovou omáčku smícháme s olejem, dobře promícháme a nalijeme na maso.
  • Na zálivku rozprostřeme další 1,5 cibule nakrájené na kroužky.
  • Pekáč přikryjeme a dáme péct. Vůbec ničím nezaléváme, cibule s masem pustí dost šťávy.