Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
V jednoduchosti je krása – kvalitní vepřové maso, cibule, česnek a pikantní zálivka tvoří dohromady skvělý základ pro rychlý a chutný oběd.
Ingredience
- 500 g vepřového masa měla jsem kýtu
- 3 cibule
- 5 stroužků česneku
- sůl
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 3 lžíce dobrého kečupu může být ostřejší
- 1 lžička mleté papriky může být pálivá
- pepř podle chuti
Postup přípravy
- Vepřové maso nakrájíme na plátky, velmi mírně naklepeme, dle potřeby nařízneme, aby se nekroutilo, osolíme a potřeme utřeným česnekem.
- Pekáček vymažeme olejem, dáme 1 a půl cibule nakrájené na měsíčky, na ni poskládáme připravené maso a přelijeme zálivkou.
- Zálivka: pepř, papriku, kečup, worcesterovou omáčku, sojovou omáčku smícháme s olejem, dobře promícháme a nalijeme na maso.
- Na zálivku rozprostřeme další 1,5 cibule nakrájené na kroužky.
- Pekáč přikryjeme a dáme péct. Vůbec ničím nezaléváme, cibule s masem pustí dost šťávy.