Cuketové válečky ve slanině

Rychlé a chutné zpracování cuket skrývá recept na válečky ze strouhané cukety, ochucené bylinkami a zabalené ve slanině.
Doba přípravy10 minut
Doba tepelné úpravy30 minut
Celkový čas 40 minut
KategorieBezmasá jídla
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 3 porce
Kalorie 380 kcal

Ingredience
  

  • 2 střední cukety
  • 3 jarní cibulky s natí
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 1 vejce
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • strouhanka dle potřeby
  • 6 cherry rajčátek
  • petrželka
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy
 

  • Cukety nastrouháme a přidáme vejce.
  • Osolíme, opepříme a přidáme jemně nakrájené bylinky.
  • Promícháme se škrobem a přidáme strouhanku – množství podle potřeby tak, aby šly vytvarovat válečky.
  • Na prkénko rozložíme plátky slaniny a každý váleček do ní zabalíme.
  • Vložíme do zapékací misky, přidáme rajčátka, mírně zakápneme olejem a pečeme na 180 °C dozlatova asi 30 minut.
  • Můžeme zapéct i v remosce.

Poznámky

Kukuřičný škrob nemusíme použít, ale válečky lépe drží.