Chilli con carne
Ostře kořeněnou sytou směs fazolí, mletého hovězího masa a rajčat dochutíme oreganem a kouskem hořké čokolády.
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 cibule
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 1 rajčatový protlak
- 2 konzervy červených fazolí
- 2 stroužky česneku
- 2 čtverečky hořké čokolády
- 1 lžička chilli
- 1 lžíce oregana
- olej
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Cibuli nahrubo nakrájíme a orestujeme na oleji dozlatova.
- Přidáme mleté maso, sůl a pepř, a za stálého míchání a oddělování hrudek necháme maso zhnědnout.
- Přidáme rajčatový protlak, rajčata i s nálevem, čokoládu a prolisovaný česnek.
- Vaříme 15–20 minut, poté přidáme scezené fazole, oregano, chilli a dochutíme.
- Podáváme s rýží, tortillou, tousty, chlebem nebo polentou.
Poznámky
TIP: Jak připravit přílohovou rýži.