Chilli con carne

Ostře kořeněnou sytou směs fazolí, mletého hovězího masa a rajčat dochutíme oreganem a kouskem hořké čokolády.
Doba přípravy15 minut
Doba tepelné úpravy35 minut
Celkový čas 50 minut
KategorieMleté maso
KuchyněŠpanělská kuchyně
Počet porcí 5 porcí
Kalorie 852 kcal

Ingredience
  

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 cibule
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 rajčatový protlak
  • 2 konzervy červených fazolí
  • 2 stroužky česneku
  • 2 čtverečky hořké čokolády
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžíce oregana
  • olej
  • mletý pepř
  • sůl

Postup přípravy
 

  • Cibuli nahrubo nakrájíme a orestujeme na oleji dozlatova.
  • Přidáme mleté maso, sůl a pepř, a za stálého míchání a oddělování hrudek necháme maso zhnědnout.
  • Přidáme rajčatový protlak, rajčata i s nálevem, čokoládu a prolisovaný česnek.
  • Vaříme 15–20 minut, poté přidáme scezené fazole, oregano, chilli a dochutíme.
  • Podáváme s rýží, tortillou, tousty, chlebem nebo polentou.

Poznámky

TIP: Jak připravit přílohovou rýži.