Brynzová pěna
Brynzová pěna je jednoduchá pomazánka s typickou pikantní chutí brynzy. Skvěle se hodí k pečivu i zelenině, ideální pro rychlou večeři nebo slané pohoštění.
Ingredience
- 125 g brynzy
- 2 lžíce pomazánkového másla
- 3 lžíce smetany ke šlehání
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 špetka sušeného česneku nemusí být
- sůl
- mletý bílý pepř
- pažitka na ozdobu
Postup přípravy
- Brynzu, máslo a obě smetany prošleháme metličkami do hustého krému.
- Dochutíme solí a pepřem, případně česnekem.
- Brynzovou pěnu můžeme podávat na kolečkách rohlíků opečených na másle nebo na plátcích okurek a rajčat.
- Posypeme drobně nakrájenou pažitkou.