Brynzová pěna

Brynzová pěna je jednoduchá pomazánka s typickou pikantní chutí brynzy. Skvěle se hodí k pečivu i zelenině, ideální pro rychlou večeři nebo slané pohoštění.
Doba přípravy10 minut
Celkový čas 10 minut
KategoriePomazánky
KuchyněČeská kuchyně, Slovenská kuchyně
Počet porcí 1 dávka
Kalorie 665 kcal

Ingredience
  

  • 125 g brynzy
  • 2 lžíce pomazánkového másla
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 špetka sušeného česneku nemusí být
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • pažitka na ozdobu

Postup přípravy
 

  • Brynzu, máslo a obě smetany prošleháme metličkami do hustého krému.
  • Dochutíme solí a pepřem, případně česnekem.
  • Brynzovou pěnu můžeme podávat na kolečkách rohlíků opečených na másle nebo na plátcích okurek a rajčat.
  • Posypeme drobně nakrájenou pažitkou.