Čínské palačinky s jarní cibulkou
Palačinky na čínský způsob zaujmou svou netradiční chutí. Ještě syrové je plníme směsí z jarní cibulky, poté znovu rozvalíme a usmažíme.
Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 1 špetka soli
- 160 ml teplé vody
- 4 jarní cibulky
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 špetka soli
- 50 ml oleje
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce chilli oleje
- 4 lžíce vody
- 1 lžička rýžového octa
Postup přípravy
- V míse smícháme mouku se solí, hněteme a postupně přiléváme teplou vodu, až vznikne těsto, které ještě propracujeme rukama, dokud nebude hladké a nelepivé. Těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout.
- Mezitím připravíme náplň. Cibulku i s natí nakrájíme na slabá kolečka, smícháme s moukou a solí. Vše krátce orestujeme na oleji a necháme prochladnout.
- Těsto rozdělíme na 8 dílů a každý vyválíme na velmi slabou placku. Každou potřeme cibulovou směsí a zarolujeme jako palačinku. Roličku stočíme do tvaru šneka a rozválíme ji na placku silnou 1 cm.
- Smažíme na pánvi z obou stran na malém množství oleje.
- Všechny suroviny na omáčku smícháme.
- Placky podáváme s omáčkou nebo s oblíbeným dipem.