Čínské palačinky s jarní cibulkou

Palačinky na čínský způsob zaujmou svou netradiční chutí. Ještě syrové je plníme směsí z jarní cibulky, poté znovu rozvalíme a usmažíme.
Doba přípravy40 minut
Doba tepelné úpravy15 minut
Celkový čas 55 minut
KategorieBezmasá jídla
KuchyněČínská kuchyně
Počet porcí 4 porce
Kalorie 460 kcal

Ingredience
  

  • 300 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 160 ml teplé vody
  • 4 jarní cibulky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 50 ml oleje
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce chilli oleje
  • 4 lžíce vody
  • 1 lžička rýžového octa

Postup přípravy
 

  • V míse smícháme mouku se solí, hněteme a postupně přiléváme teplou vodu, až vznikne těsto, které ještě propracujeme rukama, dokud nebude hladké a nelepivé. Těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout.
  • Mezitím připravíme náplň. Cibulku i s natí nakrájíme na slabá kolečka, smícháme s moukou a solí. Vše krátce orestujeme na oleji a necháme prochladnout.
  • Těsto rozdělíme na 8 dílů a každý vyválíme na velmi slabou placku. Každou potřeme cibulovou směsí a zarolujeme jako palačinku. Roličku stočíme do tvaru šneka a rozválíme ji na placku silnou 1 cm.
  • Smažíme na pánvi z obou stran na malém množství oleje.
  • Všechny suroviny na omáčku smícháme.
  • Placky podáváme s omáčkou nebo s oblíbeným dipem.