Křupavé domácí vafle

Jednoduchý recept na velmi oblíbené vafle. Suroviny pouze smícháme do těsta a po částech upečeme ve vaflovači.
Doba přípravy30 minut
Doba tepelné úpravy5 minut
Celkový čas 35 minut
KategorieMoučníky
KuchyněBelgická kuchyně
Počet porcí 4 porce
Kalorie 1402 kcal

Ingredience
  

  • 225 g hladké mouky
  • 2/3 kypřicího prášku do pečiva
  • 2–3 lžičky cukru
  • 300 ml mléka
  • 1 špetka soli
  • 2 menší vejce
  • 2–3 lžíce rozpuštěného másla
  • olej na potření pokud je třeba

Postup přípravy
 

  • Všechny suroviny odvážíme a odměříme. Potom je smícháme v míse a nachystáme vaflovač.
  • Do vaflovače vlijeme těsto (nepřilnavý vymazávat nemusíme, ostatní vaflovače před nalitím těsta zlehka potřeme olejem).
  • Po upečení (délka pečení záleží na tom, jaký máte vaflovač a kolik těsta jste tam dali) ozdobíme čím máme rádi a podáváme.