Vepřové na houbách
Nestárnoucí klasika z vepřového masa s pořádnou dávkou hříbků, která vyniká silnou a chutnou omáčkou s cibulovým základem. Ideální k rýži.
Ingredience
- 4 plátky vepřového masa např. plecko
- čerstvé houby nebo hrst sušených
- 1 cibule
- 100 g anglické slaniny
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžíce mouky
- 1 plátek másla
- sůl
- mletý pepř
- olej
Postup přípravy
- Na oleji s máslem lehce osmahneme anglickou slaninu, necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka je opečeme.
- Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, přidáme houby (sušené předem namočíme asi na hodinu), podlijeme a dusíme.
- Měkké maso vyjmeme, v malém množství vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Prošleháme a necháme provařit minimálně 20 minut. Maso vložíme zpět.
- Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.