Vepřové na houbách

Nestárnoucí klasika z vepřového masa s pořádnou dávkou hříbků, která vyniká silnou a chutnou omáčkou s cibulovým základem. Ideální k rýži.
Doba přípravy5 minut
Doba tepelné úpravy55 minut
Celkový čas 1 hour
KategorieVepřové maso
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 4 porce
Kalorie 919 kcal

Ingredience
  

  • 4 plátky vepřového masa např. plecko
  • čerstvé houby nebo hrst sušených
  • 1 cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžíce mouky
  • 1 plátek másla
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej

Postup přípravy
 

  • Na oleji s máslem lehce osmahneme anglickou slaninu, necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka je opečeme.
  • Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, přidáme houby (sušené předem namočíme asi na hodinu), podlijeme a dusíme.
  • Měkké maso vyjmeme, v malém množství vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Prošleháme a necháme provařit minimálně 20 minut. Maso vložíme zpět.
  • Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.