Francouzské palačinky
Palačinky jsou skvělé – ať už k snídani, svačině nebo k obědu. Tento léty prověřený recept zaručuje jemné těsto, které se netrhá a snadno se peče.
Ingredience
- 250 ml mléka
- 250 ml vody nejlépe minerální
- 3 vejce
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce rumu
- 1 vanilkový cukr
- 1 špetka soli
- 300 g hladké mouky
- olej na smažení
Postup přípravy
- Všechny suroviny smícháme.
- Necháme 30 minut odležet.
- Smažíme na teflonové pánvi lehce potřené olejem. Lze péci velmi tenké palačinky.
- Podáváme s džemem, tvarohem nebo Nutelou dle chuti. Můžeme zdobit šlehačkou.
Poznámky
Těsto lze připravit i večer a nechat v lednici – díky rumu vydrží a chuť se zlepší.