Francouzské palačinky

Palačinky jsou skvělé – ať už k snídani, svačině nebo k obědu. Tento léty prověřený recept zaručuje jemné těsto, které se netrhá a snadno se peče.
Doba přípravy10 minut
Doba tepelné úpravy20 minut
Celkový čas 30 minut
KategorieDezerty, Sladká jídla
KuchyněFrench
Počet porcí 4 porce
Kalorie 1946 kcal

Ingredience
  

  • 250 ml mléka
  • 250 ml vody nejlépe minerální
  • 3 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce rumu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 špetka soli
  • 300 g hladké mouky
  • olej na smažení

Postup přípravy
 

  • Všechny suroviny smícháme.
  • Necháme 30 minut odležet.
  • Smažíme na teflonové pánvi lehce potřené olejem. Lze péci velmi tenké palačinky.
  • Podáváme s džemem, tvarohem nebo Nutelou dle chuti. Můžeme zdobit šlehačkou.

Poznámky

Těsto lze připravit i večer a nechat v lednici – díky rumu vydrží a chuť se zlepší.