Zpět na recept
Vytisknout
Obrázek receptu
Menší
Normální
Větší
Nestárnoucí klasika z vepřového masa s pořádnou dávkou hříbků, která vyniká silnou a chutnou omáčkou s cibulovým základem. Ideální k rýži.
Vytisknout recept
Vytvořit pin
Doba přípravy
Doba přípravy
5
minut
min.
Doba tepelné úpravy
Doba tepelné úpravy
55
minut
min.
Celkový čas
1
hour
hod.
Kategorie
Kategorie
Vepřové maso
Kuchyně
Kuchyně
Česká kuchyně
Počet porcí
4
porce
Kalorie
919
kcal
Ingredience
4
plátky vepřového masa
např. plecko
čerstvé houby
nebo hrst sušených
1
cibule
100
g
anglické slaniny
1
lžička sladké papriky
1
lžíce mouky
1
plátek másla
sůl
mletý pepř
olej
Postup přípravy
Na oleji s máslem lehce osmahneme anglickou slaninu, necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka je opečeme.
Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, přidáme houby (sušené předem namočíme asi na hodinu), podlijeme a dusíme.
Měkké maso vyjmeme, v malém množství vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Prošleháme a necháme provařit minimálně 20 minut. Maso vložíme zpět.
Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.