Linguine Aglio e Olio: Italská jednoduchost v těstovinovém pokrmu

Linguine Aglio e Olio je italský těstovinový pokrm, který se vyznačuje jednoduchostí a výraznou chutí. Česnek a chilli se smaží na olivovém oleji, tvoříce aromatickou základnu pro linguine, které jsou poté smíchány s touto lahodnou omáčkou.

Ingredience:

  • 250 g linguine (nebo jiných těstovin, jako spaghetti)
  • 4 stroužky česneku, tence nakrájené
  • 1/2 čajové lžičky sušeného chilli (nebo podle chuti)
  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • 1/4 šálku nastrouhaného parmezánu
  • Čerstvá petrželka na ozdobu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup:

  1. V osolené vařící vodě uvařte linguine podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je slijte, ale ponechte si asi 1/2 šálku vařící vody na později.
  2. Mezitím na velké pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej. Přidejte tenké plátky česneku a chilli. Smažte asi 1-2 minuty, než česnek začne vonět a získává lehký zlatý nádech.
  3. Přidejte vařené a sceděné linguine do pánve s česnekem a chilli. Míchejte, aby se těstoviny dobře promíchaly s olejem a aromatickými přísadami.
  4. Přidejte asi 1/4 šálku vařící vody, kterou jste si ponechali z vaření těstovin. Míchejte, abyste vytvořili krémovou omáčku.
  5. Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem podle své chuti.
  6. Na závěr posypejte linguine nastrouhaným Parmezánem a čerstvou petrželkou.
Tento recept na Linguine Aglio e Olio je vynikajícím příkladem italské kuchyně, který zvládnete připravit během několika minut. Je to jednoduchý, ale výborný pokrm s bohatou chutí česneku a olivového oleje.

Sponzorovaný obsah:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *