Kotlety na zelenině s jablky a bazalkou
Jednoduché dušené kotlety s barevnou zeleninou, jablky a bazalkou, zjemněné máslem. Pokrm vhodný pro běžný den i slavnostní oběd.
Ingredience
- 2 větší vepřové kotlety bez kosti
- 2 papriky
- 6 malých keříčkových rajčat
- 1 velké nakyslé jablko
- 1 červená cibule
- vývar
- 2 snítky bazalky
- 1 lžíce másla
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Kotlety na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a maso zprudka opečeme, přisypeme drobně krájenou cibuli a společně orestujeme.
- Podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme doměkka. Dvacet minut před koncem přidáme proužky paprik, rozpůlená rajčata a bazalku. Na závěr vložíme kousky oloupaného jablka a ještě krátce povaříme.
- Vše zjemníme lžící studeného másla, které necháme rozpustit, už nevaříme.