Kotlety na zelenině s jablky a bazalkou

Jednoduché dušené kotlety s barevnou zeleninou, jablky a bazalkou, zjemněné máslem. Pokrm vhodný pro běžný den i slavnostní oběd.
Doba přípravy10 minut
Doba tepelné úpravy50 minut
Celkový čas 1 hour
KategorieVepřové maso
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 2 porce
Kalorie 296 kcal

Ingredience
  

  • 2 větší vepřové kotlety bez kosti
  • 2 papriky
  • 6 malých keříčkových rajčat
  • 1 velké nakyslé jablko
  • 1 červená cibule
  • vývar
  • 2 snítky bazalky
  • 1 lžíce másla
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy
 

  • Kotlety na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a maso zprudka opečeme, přisypeme drobně krájenou cibuli a společně orestujeme.
  • Podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme doměkka. Dvacet minut před koncem přidáme proužky paprik, rozpůlená rajčata a bazalku. Na závěr vložíme kousky oloupaného jablka a ještě krátce povaříme.
  • Vše zjemníme lžící studeného másla, které necháme rozpustit, už nevaříme.