Doba tepelné úpravyDoba tepelné úpravy 50 minutmin.
Celkový čas 1 hourhod.
KategorieKategorie Vepřové maso
KuchyněKuchyně Česká kuchyně
Počet porcí 2porce
Kalorie 296kcal
Ingredience
2větší vepřové kotlety bez kosti
2papriky
6malých keříčkových rajčat
1velké nakyslé jablko
1červená cibule
vývar
2snítky bazalky
1lžíce másla
olivový olej
sůl
pepř
Postup přípravy
Kotlety na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a maso zprudka opečeme, přisypeme drobně krájenou cibuli a společně orestujeme.
Podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme doměkka. Dvacet minut před koncem přidáme proužky paprik, rozpůlená rajčata a bazalku. Na závěr vložíme kousky oloupaného jablka a ještě krátce povaříme.
Vše zjemníme lžící studeného másla, které necháme rozpustit, už nevaříme.