Koprová omáčka s houskovými knedlíky: Vůně a chuť domova v každém soustu

Koprová omáčka s houskovými knedlíky je tradiční pokrm, který si získal srdce mnoha lidí. Jeho jednoduchost, ale zároveň bohatost chutí, ho činí jedním z těch pokrmů, které se stávají zážitkem, nejen pouhým jídlem.

Tato omáčka je spojením čerstvého kopru, smetany a dalších ingrediencí, které vytvářejí nádherně krémovou a aromatickou základnu. Je to pokrm, který přináší do kuchyně vůni léta a připomíná nám teplé dny strávené s rodinou a přáteli.

Ingredience:

  • 800 g hovězí plec
  • sůl
  • 140 g máslo
  • 4 lžíce cukr krupice
  • 7 lžíce ocet
  • 500 ml hovězí vývar cca
  • 100 ml mléko
  • pepř mletý
  • 9 plátek toastový chléb
  • kopr svazek

Postup:

  1. Plec odblaníme a dáme do pekáčku. Mírně ji osolíme a poklademe 40 g másla nakrájeného na plátky. Maso podlijeme 150 ml vody a přiklopíme. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 2 hodiny.
  2. Zbylé máslo rozehřejeme v kastrolu, vsypeme cukr, přilijeme 4 lžíce octa, necháme přejít varem a vlijeme vývar. Jakmile začne základ vřít, přilijeme mléko a omáčku dochutíme solí a pepřem. Necháme ji na mírném ohni probublávat.
  3. Do omáčky vsypeme na kostičky nakrájený toastový chléb a vaříme cca 10 minut, dokud se nerozvaří a omáčka nezhoustne. Připravenou omáčku odstavíme a rozmixujeme dohladka. Pokud je příliš hustá, přilijeme vývar či vodu, pak ji propasírujeme přes síto.
  4. Lístky kopru otrháme od stonků, nasekáme a společně se smetanou vmícháme do omáčky. Povaříme asi 4 minuty a dle chuti přidáme sůl, cukr či ocet.
  5. Koprovku podáváme s masem, vejcem a houskovým knedlíkem.

Koprová omáčka přináší do vaší kuchyně vůni a chuť domova a může být spojena s mnoha drahocennými vzpomínkami na rodinné večeře a slavnostní příležitosti. Dobrou chuť!


Sponzorovaný obsah:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *