Hrnková borůvková bábovka s malinami: Jednoduchá lesní pochoutka

Tento lahodný dezert je připraven snadno a rychle, ať už máte chuť na sladkou pochoutku k ranní kávě, odpolednímu čaji nebo večernímu odpočinku.

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 1 bio vanilkový cukr (nebo 1 lžíce domácího)
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • kůra z bio citronu
  • 200 g bílého řeckého jogurtu
  • ½ hrnku mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky (můžete namixovat s hladkou špaldovou moukou)
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • ⅓ hrnku oleje
  • máslo na vymazání formy
  • polohrubá mouka na vysypání formy
  • borůvky, maliny

Postup:

  1. V robotu utřete vejce s cukry do krému, chvilku to potrvá. Poté přidávejte na střídačku jogurt a mléko. Poté zapracujte prosátou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Nakonec zlehka vmíchejte olej.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na bábovku vymažte pečlivě máslem a vysypte moukou. První část těsta nalijte do formy, navrch dejte borůvky, zalijte druhou částí těsta, opět přidejte borůvky a můžete i maliny. Zakončete třetí vrstvou těsta.
  3. Pečte dozlatova, asi 45 minut. Že je bábovka upečená i uvnitř, poznáte tak, že když do ní zapíchnete špejli, po vytažení zůstane celá. Ještě horkou bábovku opatrně vyklopte na talíř a nechte vystydnout. Poté krájejte a podávejte.
Nyní už víte, jak si snadno připravit tento skvostný dezert. Můžete si ho dopřát kdykoli budete mít chuť na sladkou pochoutku. Dobrou chuť!

Sponzorovaný obsah:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *