Avokádová pomazánka

Lahodná pomazánka z avokáda, vajec a cibule se hodí na čerstvé pečivo nebo jako dip k zelenině. Je snadná na přípravu a chuťově jemná.
Doba přípravy20 minut
Doba tepelné úpravy10 minut
Celkový čas 30 minut
KategoriePomazánky
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 1 dávka
Kalorie 245 kcal

Ingredience
  

  • 1 avokádo
  • 2 vejce
  • 1 cibule nejlépe červená
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mletého pepře

Postup přípravy
 

  • Vejce uvaříme natvrdo. Vychladíme a oloupeme.
  • Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  • Avokádo vyjmeme ze slupky a dužninu rozmačkáme vidličkou. Přidáme vejce, které taktéž rozmačkáme (nebo vše rozmixujeme).
  • Dochutíme solí, pepřem a vmícháme nakrájenou cibuli.
  • Podáváme na čerstvém pečivu.