Tento lahodný dezert je připraven snadno a rychle, ať už máte chuť na sladkou pochoutku k ranní kávě, odpolednímu čaji nebo večernímu odpočinku.
Ingredience:
- 3 vejce
- 1 bio vanilkový cukr (nebo 1 lžíce domácího)
- ½ hrnku třtinového cukru
- kůra z bio citronu
- 200 g bílého řeckého jogurtu
- ½ hrnku mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky (můžete namixovat s hladkou špaldovou moukou)
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
- špetka soli
- ⅓ hrnku oleje
- máslo na vymazání formy
- polohrubá mouka na vysypání formy
- borůvky, maliny
Postup:
- V robotu utřete vejce s cukry do krému, chvilku to potrvá. Poté přidávejte na střídačku jogurt a mléko. Poté zapracujte prosátou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Nakonec zlehka vmíchejte olej.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na bábovku vymažte pečlivě máslem a vysypte moukou. První část těsta nalijte do formy, navrch dejte borůvky, zalijte druhou částí těsta, opět přidejte borůvky a můžete i maliny. Zakončete třetí vrstvou těsta.
- Pečte dozlatova, asi 45 minut. Že je bábovka upečená i uvnitř, poznáte tak, že když do ní zapíchnete špejli, po vytažení zůstane celá. Ještě horkou bábovku opatrně vyklopte na talíř a nechte vystydnout. Poté krájejte a podávejte.