Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou

Lahodná restovaná kuřecí prsa s krátce podušenou hruškou, kešu a červenou řepou vás ohromí. Neobyčejná kombinace chutí dělá z jídla gurmánský zážitek.
Doba přípravy5 minut
Doba tepelné úpravy15 minut
Celkový čas 20 minut
KategorieKuřecí maso
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 2 porce
Kalorie 796 kcal

Ingredience
  

  • 400 g kuřecích prsou
  • olivový olej dle potřeby
  • domácí grilovací koření nebo koupené, dle chuti
  • sůl
  • 200 g vařené červené řepy
  • 80 g cibule
  • 1 větvička tymiánu
  • 1 lžíce červeného vinného octu
  • 1 lžička medu
  • 1 tvrdá hruška
  • 20 g kešu oříšků
  • 1/2 lžičky cukru krupice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • rukola nebo locika salát

Postup přípravy
 

  • Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, vložíme do misky, pokapeme olivovým olejem a posypeme grilovacím kořením. Pokud máme domácí koření bez soli, ještě osolíme a promícháme.
  • Poté z obou stran opečeme na rozpálené pánvi s 1 lžící olivového oleje na sníženém stupni tepla, asi 10 minut dozlatova.
  • Současně na menší rozehřáté pánvi s 1 lžící olivového oleje orestujeme cibuli, nakrájenou na měsíčky. Přidáme oloupanou červenou řepu nakrájenou na větší klínky, snítku čerstvého tymiánu a společně restujeme.
  • Poté přidáme červený vinný ocet a necháme provařit. Osolíme, opepříme a přidáme med. Necháme krátce provařit a stáhneme teplotu na minimum. Vše trvá asi 5–6 minut.
  • Do jiné menší pánve dáme kešu ořechy, přidáme nakrájené hrušky a necháme nasucho orestovat. Posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté zastříkneme citronovou šťávou a necháme maličko podusit asi 4–5 minut.
  • Podáváme samotné jako lehké, téměř dietní jídlo nebo můžeme doplnit opečenými brambůrky.