Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Lahodná restovaná kuřecí prsa s krátce podušenou hruškou, kešu a červenou řepou vás ohromí. Neobyčejná kombinace chutí dělá z jídla gurmánský zážitek.
Ingredience
- 400 g kuřecích prsou
- olivový olej dle potřeby
- domácí grilovací koření nebo koupené, dle chuti
- sůl
- 200 g vařené červené řepy
- 80 g cibule
- 1 větvička tymiánu
- 1 lžíce červeného vinného octu
- 1 lžička medu
- 1 tvrdá hruška
- 20 g kešu oříšků
- 1/2 lžičky cukru krupice
- 1 lžíce citronové šťávy
- rukola nebo locika salát
Postup přípravy
- Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, vložíme do misky, pokapeme olivovým olejem a posypeme grilovacím kořením. Pokud máme domácí koření bez soli, ještě osolíme a promícháme.
- Poté z obou stran opečeme na rozpálené pánvi s 1 lžící olivového oleje na sníženém stupni tepla, asi 10 minut dozlatova.
- Současně na menší rozehřáté pánvi s 1 lžící olivového oleje orestujeme cibuli, nakrájenou na měsíčky. Přidáme oloupanou červenou řepu nakrájenou na větší klínky, snítku čerstvého tymiánu a společně restujeme.
- Poté přidáme červený vinný ocet a necháme provařit. Osolíme, opepříme a přidáme med. Necháme krátce provařit a stáhneme teplotu na minimum. Vše trvá asi 5–6 minut.
- Do jiné menší pánve dáme kešu ořechy, přidáme nakrájené hrušky a necháme nasucho orestovat. Posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté zastříkneme citronovou šťávou a necháme maličko podusit asi 4–5 minut.
- Podáváme samotné jako lehké, téměř dietní jídlo nebo můžeme doplnit opečenými brambůrky.