Hovězí plátky na špeku a pórku
Měkké a šťavnaté hovězí plátky dušené na špeku a pórku, ideální k bramborové kaši nebo těstovinám.
Ingredience
- 750 g hovězího krku plátky
- 150 g špeku
- 1 střední pórek
- 1 cibule
- 1 lžíce mleté papriky
- hořčice může být i pikantní
- hladká mouka podle potřeby
- vývar z hovězích kostí podle potřeby
- sůl
- mletý pepř
- 4 kuličky nového koření
- 1 kousek sádla
Postup přípravy
- Cibuli a špek nakrájíme na drobno, pórek na půlkolečka. Rozpustíme kousek sádla a opečeme na něm špek. Přidáme cibuli a osmažíme dozlatova.
- Maso osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí. Poprášíme moukou a dáme na opečenou cibuli zatáhnout z obou stran.
- Přisypeme papriku, pórek a nové koření. Zalijeme horkým vývarem tak, aby maso bylo jen lehce potopené. Dusíme do měkka a pokud je třeba, přidáme opět trochu vývaru.
- Měkké maso a nové koření vyjmeme a zbytek rozmixujeme, nebo zachováme texturu omáčky.
- Omáčku dochutíme a podáváme s bramborovou kaší, rýží nebo těstovinami.