Hovězí plátky na špeku a pórku

Měkké a šťavnaté hovězí plátky dušené na špeku a pórku, ideální k bramborové kaši nebo těstovinám.
Doba přípravy10 minut
Doba tepelné úpravy1 hour 5 minut
Celkový čas 1 hour 15 minut
KategorieHovězí maso
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 5 porcí
Kalorie 3240 kcal

Ingredience
  

  • 750 g hovězího krku plátky
  • 150 g špeku
  • 1 střední pórek
  • 1 cibule
  • 1 lžíce mleté papriky
  • hořčice může být i pikantní
  • hladká mouka podle potřeby
  • vývar z hovězích kostí podle potřeby
  • sůl
  • mletý pepř
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 kousek sádla

Postup přípravy
 

  • Cibuli a špek nakrájíme na drobno, pórek na půlkolečka. Rozpustíme kousek sádla a opečeme na něm špek. Přidáme cibuli a osmažíme dozlatova.
  • Maso osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí. Poprášíme moukou a dáme na opečenou cibuli zatáhnout z obou stran.
  • Přisypeme papriku, pórek a nové koření. Zalijeme horkým vývarem tak, aby maso bylo jen lehce potopené. Dusíme do měkka a pokud je třeba, přidáme opět trochu vývaru.
  • Měkké maso a nové koření vyjmeme a zbytek rozmixujeme, nebo zachováme texturu omáčky.
  • Omáčku dochutíme a podáváme s bramborovou kaší, rýží nebo těstovinami.