Doba tepelné úpravyDoba tepelné úpravy 15 minutmin.
Celkový čas 20 minutmin.
KategorieKategorie Kuřecí maso
KuchyněKuchyně Česká kuchyně
Počet porcí 2porce
Kalorie 796kcal
Ingredience
400gkuřecích prsou
olivový olejdle potřeby
domácí grilovací kořenínebo koupené, dle chuti
sůl
200gvařené červené řepy
80gcibule
1větvička tymiánu
1lžíce červeného vinného octu
1lžička medu
1tvrdá hruška
20gkešu oříšků
1/2lžičky cukru krupice
1lžíce citronové šťávy
rukolanebo locika salát
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, vložíme do misky, pokapeme olivovým olejem a posypeme grilovacím kořením. Pokud máme domácí koření bez soli, ještě osolíme a promícháme.
Poté z obou stran opečeme na rozpálené pánvi s 1 lžící olivového oleje na sníženém stupni tepla, asi 10 minut dozlatova.
Současně na menší rozehřáté pánvi s 1 lžící olivového oleje orestujeme cibuli, nakrájenou na měsíčky. Přidáme oloupanou červenou řepu nakrájenou na větší klínky, snítku čerstvého tymiánu a společně restujeme.
Poté přidáme červený vinný ocet a necháme provařit. Osolíme, opepříme a přidáme med. Necháme krátce provařit a stáhneme teplotu na minimum. Vše trvá asi 5–6 minut.
Do jiné menší pánve dáme kešu ořechy, přidáme nakrájené hrušky a necháme nasucho orestovat. Posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté zastříkneme citronovou šťávou a necháme maličko podusit asi 4–5 minut.
Podáváme samotné jako lehké, téměř dietní jídlo nebo můžeme doplnit opečenými brambůrky.