Játrové knedlíčky do polévky

Tradiční recept na játrové knedlíčky, které se připravují z kuřecích jater, koření a strouhanky a zavářejí se přímo do horké polévky.
Doba přípravy20 minut
Doba tepelné úpravy5 minut
Celkový čas 25 minut
KategorieKnedlíčky do polévky
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 1 dávka
Kalorie 106 kcal

Ingredience
  

  • chlazená kuřecí játra
  • 1 vejce
  • mletý pepř
  • sůl
  • majoránka
  • česnek
  • strouhanka

Postup přípravy
 

  • Játra zbavíme žilek a rozmixujeme v mixéru.
  • Přidáme vejce, rozetřený česnek a koření.
  • Vylijeme hmotu do misky a podle potřeby zahustíme strouhankou.
  • Mokrou rukou vytvarujeme knedlíčky a zaváříme je v horké polévce.

Poznámky

TIP: Aby byly knedlíčky měkké a křehké, lze místo strouhanky použít nastrouhanou střídku z měkké veky.