Zpět na recept
Vytisknout
Obrázek receptu
Poznámky
Menší
Normální
Větší
Tradiční recept na játrové knedlíčky, které se připravují z kuřecích jater, koření a strouhanky a zavářejí se přímo do horké polévky.
Vytisknout recept
Vytvořit pin
Doba přípravy
Doba přípravy
20
minut
min.
Doba tepelné úpravy
Doba tepelné úpravy
5
minut
min.
Celkový čas
25
minut
min.
Kategorie
Kategorie
Knedlíčky do polévky
Kuchyně
Kuchyně
Česká kuchyně
Počet porcí
1
dávka
Kalorie
106
kcal
Ingredience
chlazená kuřecí játra
1
vejce
mletý pepř
sůl
majoránka
česnek
strouhanka
Postup přípravy
Játra zbavíme žilek a rozmixujeme v mixéru.
Přidáme vejce, rozetřený česnek a koření.
Vylijeme hmotu do misky a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Mokrou rukou vytvarujeme knedlíčky a zaváříme je v horké polévce.
Poznámky
TIP: Aby byly knedlíčky měkké a křehké, lze místo strouhanky použít nastrouhanou střídku z měkké veky.