Připravte si perníkové cappuccino: Jak na to?

cappuccino, coffee, cream

Milovníci kávy mají rádi nejen klasické nápoje, ale rádi zkouší i nové chutě a kombinace. Pokud máte chuť na něco originálního, zkuste si doma připravit perníkové cappuccino. Tato lahodná varianta klasického cappuccina vás zahřeje i potěší svou vůní, která vám připomene Vánoce. Jak si ji ale připravit? Poradíme vám krok za krokem!

Co budete potřebovat:

  • Mléko (ideálně plnotučné)
  • Espresso (z automatického nebo pákového kávovaru)
  • Perníkový sirup (můžete koupit hotový nebo si ho připravit doma)
  • Skořice (na posypání)

Příprava kávy

Při přípravě cappuccina je hlavním krokem správně připravená káva. Ideálně si uvařte espresso z vašeho automatického kávovaru nebo pákového kávovaru. Oba druhy kávovarů vám umožní připravit espresso rychle a snadno, přičemž rozdíl je hlavně v tom, kolik kontroly nad procesem máte.

  1. Automatický kávovar: Je perfektní pro ty, kteří chtějí rychlou přípravu kávy bez složitostí. Stačí zmáčknout tlačítko a káva je hotová.
  2. Pákový kávovar: Tento typ vyžaduje trochu více zručnosti, ale odmění vás dokonalou extrakcí kávy. Vyberte si kvalitní mletou kávu, upěchujte ji do páky a vytvořte espresso podle svých představ.

Příprava perníkového cappuccina

  1. Připravte espresso – Jakmile máte espresso hotové, nalijte ho do hrníčku.
  2. Ohřejte a napěňte mléko – Použijte trysku na mléko, kterou najdete u svého kávovaru, nebo samostatný pěnič mléka, ohřejte mléko na zhruba 60–70 °C. Napěněné mléko dodá cappuccinu jemnost a krémovou strukturu.
  3. Přidejte perníkový sirup – Do hrníčku s espressem dejte 1–2 lžíce perníkového sirupu podle toho, jak sladký nápoj chcete mít. Perníkový sirup kávě dodá ten správný vánoční nádech.
  4. Nalijte napěněné mléko – Jemně nalijte ohřáté a napěněné mléko na espresso s perníkovým sirupem. Snažte se zachovat rovnováhu mezi kávou a mlékem.
  5. Posypte skořicí – Na vršek cappuccina přidejte špetku skořice pro dokončení aroma a chuti. Můžete také ozdobit šlehačkou nebo nastrouhanou čokoládou, pokud si chcete dopřát ještě trochu luxusu.

Jaký kávovar zvolit?

Pokud doma ještě nemáte kávovar a uvažujete o jeho pořízení, zvažte své potřeby. Automatický kávovar je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí mít rychlou a snadnou přípravu kávy bez nutnosti hlídat každý krok. Naopak pákový kávovar ocení ti, kteří mají rádi kontrolu nad každým detailem přípravy kávy a chtějí se cítit jako profesionální baristé.

Příprava kávy doma je jednoduchá, když víte jak na to. A perníkové cappuccino je dokonalou kombinací pro všechny, kteří si chtějí vychutnat něco nového a přitom neztratit tu pravou chuť kávy.


Sponzorovaný obsah: