Doba tepelné úpravyDoba tepelné úpravy 6 minutmin.
Celkový čas 11 minutmin.
KategorieKategorie Ryby
KuchyněKuchyně Evropská kuchyně
Počet porcí 2porce
Kalorie 585kcal
Ingredience
300gtilápie
sůlpodle chuti
čerstvě mletý pepř
koření na rybynemusí být
2lžíce hladké mouky na obalení
1citron
2lžíce přepuštěného máslanebo obyčejné máslo s 1 lžičkou oleje
Postup přípravy
Filety tilápie přepůlíme, získáme tak 6 kousků. Ty osušíme papírovou utěrkou. Z dobře omytého citronu, který rozpůlíme, odřízneme od středu z každé půlky 3 kolečka.
Rybu z obou stran pokapeme citronovou šťávou ze zbylé části citronu, osolíme a opepříme nebo použijeme koření na ryby.
Do rozehřáté větší pánvičky dáme rozpustit máslo. Filety poté obalíme v mouce, dobře přitiskneme a přebytečnou oklepeme. Smažíme z obou stran cca 2–3 minuty, při otočení přidáme do pánve kolečka citronů a opečeme společně s rybou.
Podáváme ihned s různě upravenými bramborami, kuskusem, bulgurem, pohankou nebo humusem se sušenými rajčaty.
Poznámky
Lze použít i bylinky čerstvé nebo sušené – tymián, oregano, saturejka, bazalka – dle vlastní chuti.