Doba tepelné úpravyDoba tepelné úpravy 2 hodinhod.50 minutmin.
Celkový čas 3 hodinhod.
KategorieKategorie Drůbeží maso
KuchyněKuchyně Česká kuchyně
Počet porcí 4porce
Kalorie 808kcal
Ingredience
2kachní stehnačtvrtky
trocha soli
1špetka tymiánunebo trochu čerstvého
4stroužky česneku
2jablka
1hrst rozinek
400gsterilovaného červeného zelí
1lžíce oleje
1cibule
kmíndle chuti
100mlčerveného vína
Postup přípravy
Kachní stehna ze všech stran osolíme a vložíme do pekáče. Posypeme je čerstvým nebo sušeným tymiánem, přidáme celé stroužky česneku a mírně podlijeme vodou. Přikryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Pečeme 1,5 hodiny.
Odkryjeme, a pokud kachna pustila hodně sádla, trochu odebereme a podlijeme vodou. Do výpeku přidáme jedno na kostky nakrájené jablko zbavené jádřinců, rozinky a pečeme při 190 °C bez pokličky další hodinu. Občas kachnu zkontrolujeme a podle potřeby poléváme výpekem.
Mezitím připravíme zelí. Na oleji v kastrolu zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené zelí, osolíme a ochutíme kmínem. Podlijeme červeným vínem a dusíme, až je zelí měkké a víno vyvařené. Pět minut před koncem dušení do zelí nastrouháme zbylé jablko.