Krémová polévka z rukoly

Jemná zeleninová polévka se smetanou, která ukazuje, že rukola nemusí být jen oblohou. Krémová konzistence a podávaná s krutonky.
Doba přípravy10 minut
Doba tepelné úpravy20 minut
Celkový čas 30 minut
KategoriePolévky
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 4 porce
Kalorie 743 kcal

Ingredience
  

  • 100 g rukoly
  • 50 g másla
  • 50 g mouky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany
  • sůl
  • krutony

Postup přípravy
 

  • Z másla a mouky připravíme světlou jíšku.
  • Rozředíme jíšku zeleninovým vývarem, prošleháme a necháme vařit cca 20 minut.
  • Po 15 minutách přidáme rukolu a společně dovaříme.
  • Polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou a případně dochutíme solí.
  • Podáváme s krutonky.