Šťavnaté kuřecí stehenní řízky

Kuřecí plátky masa na zeleninovém lůžku z mrkve, celeru a zázvoru zapečené v troubě s výraznou chutí uzené papriky a citrusovým nádechem.
Doba přípravy10 minut
Doba tepelné úpravy30 minut
Celkový čas 40 minut
KategorieKuřecí maso
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 1 dávka
Kalorie 1150 kcal

Ingredience
  

  • kuřecí stehenní řízky
  • 1 hrst mrkve
  • 1 hrst celeru
  • 1 špalíček čerstvého zázvoru
  • sůl
  • uzená paprika

Postup přípravy
 

  • Maso nasolíme a posypeme uzenou paprikou.
  • Do zapékací mísy dáme očištěnou a nastrouhanou mrkev, celer a zázvor.
  • Maso položíme na zeleninový základ a dáme péct do rozpálené trouby.
  • Maso otočíme, aby bylo opečené z obou stran a podlijeme trochou vody. Vznikne chutný výpek na polití.

Poznámky

Jako přílohu můžeme použít křupavé bramborové dukátky.