Pórkový krém
Jemná pórková polévka je ideálním lehkým obědem pro všední dny, kdy si přejete rychle připravit chutné domácí jídlo.
Ingredience
- 1 velký pórek
- 2–3 brambory
- 100 ml oleje
- 1 špetka citronové kůry
- 2 jarní cibulky + na ozdobu
- sůl dle chuti
- mletý pepř dle chuti
- tymián dle chuti
- žervé na ozdobu
Postup přípravy
- Jarní cibulku nadrobno nasekáme a oddělíme bílou a zelenou část.
- Pórek i se zelenou částí nakrájíme na půlměsíčky.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
- V kastrolu rozpálíme olej, vsypeme brambory a bílou část cibulky.
- Osolíme, opepříme a restujeme 5 minut.
- Přidáme pórek a restujeme dalších 5 minut.
- Ochutíme tymiánem a citronovou kůrou a restujeme dalších 5 minut.
- Vmícháme zelenou část cibulky a vše zalijeme vroucí vodou.
- Necháme minutu provařit a polévku rozmixujeme.
- Dle chuti dosolíme a dochutíme citronovou kůrou.
- Podáváme se lžící žervé a ozdobené jarní cibulkou.