Pivní špekáčky

Oblíbená hospodská pochoutka ze špekáčků, které se pečou s cibulí, černým pivem a kečupem dozlatova. Nejlépe chutnají s čerstvým chlebem.
Doba přípravy25 minut
Doba tepelné úpravy30 minut
Celkový čas 55 minut
KategorieUzeniny
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 4 porce
Kalorie 3238 kcal

Ingredience
  

  • 1 kg špekáčků
  • 1 kg cibule
  • 1 černé pivo
  • 150 g kečupu

Postup přípravy
 

  • Špekáčky po stranách nařežeme a cibuli oloupeme a nakrájíme na drobná kolečka.
  • Do zapékací mísy vložíme nařezané špekáčky a nakrájenou cibuli.
  • Přilejeme černé pivo a kečup.
  • Troubu rozehřejeme na 180 °C a vložíme do ní naplněnou zapékací mísu.
  • Pečeme asi 30 minut, až se pivo odpaří.
  • Podáváme s čerstvým chlebem.