Mleté kuřecí karbanátky se sýrem uvnitř
Výborné a rychlé karbanátky z mletého kuřecího masa se sýrem, česnekem a bylinkami, obalené ve strouhance a osmažené dozlatova. Ideální volba pro oběd nebo večeři.
Ingredience
- 500 g mletého kuřecího masa stehenní řízky
- 2 vejce
- 1 červená cibule
- 100 g nastrouhaného sýra
- petrželová nať
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- sůl
- mletý pepř
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Postup přípravy
- Petrželku nasekáme, česnek oloupeme, cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
- Mleté maso dáme do mísy, přidáme k němu vejce, sůl, pepř a mletou papriku.
- Dále přidáme nastrouhaný sýr, petrželku, prolisovaný česnek a cibuli.
- Vše řádně propracujeme a tvarujeme karbanátky, které následně obalujeme ve strouhance.
- Nakonec je smažíme v rozehřátém oleji z obou stran do zlatova.