Mleté kuřecí karbanátky se sýrem uvnitř

Výborné a rychlé karbanátky z mletého kuřecího masa se sýrem, česnekem a bylinkami, obalené ve strouhance a osmažené dozlatova. Ideální volba pro oběd nebo večeři.
Doba přípravy30 minut
Doba tepelné úpravy10 minut
Celkový čas 40 minut
KategorieMleté maso
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 5 porcí
Kalorie 1261 kcal

Ingredience
  

  • 500 g mletého kuřecího masa stehenní řízky
  • 2 vejce
  • 1 červená cibule
  • 100 g nastrouhaného sýra
  • petrželová nať
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • sůl
  • mletý pepř
  • strouhanka na obalení
  • olej na smažení

Postup přípravy
 

  • Petrželku nasekáme, česnek oloupeme, cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
  • Mleté maso dáme do mísy, přidáme k němu vejce, sůl, pepř a mletou papriku.
  • Dále přidáme nastrouhaný sýr, petrželku, prolisovaný česnek a cibuli.
  • Vše řádně propracujeme a tvarujeme karbanátky, které následně obalujeme ve strouhance.
  • Nakonec je smažíme v rozehřátém oleji z obou stran do zlatova.