Kuřecí Pad Thai
Thajská klasika v rychlém provedení s kuřecím masem, rýžovými nudlemi, vejcem a výraznou omáčkou z rybí omáčky, cukru, octa a chilli.
Ingredience
- 60 g rýžových nudlí
- 20 g arašídů
- 120 g limetky
- 20 ml rybí omáčky
- 6 g hnědého cukru
- 5 ml rýžového octa
- 5 g česneku
- 5 g čerstvého chilli
- 120 g kuřecích prsou
- 10 ml slunečnicového oleje
- 1 vejce
- 20 g sójových klíčků
- 10 g koriandru
- 10 g jarní cibulky
Postup přípravy
- Rýžové nudle připravíme dle návodu na obalu.
- Mezitím nakrájíme kuřecí maso na tenké, asi 3 cm dlouhé nudličky.
- Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, česnek na plátky, koriandr nasekáme na jemno včetně stonku a chilli nadrobno.
- Na oleji prudce osmažíme vejce, podobně jako když děláme míchaná vajíčka. Přidáme osolená kuřecí prsa a asi minutu restujeme.
- Přidáme česnek, arašídy, chilli a zakápneme octem. Promícháme a přidáme scezené nudle.
- Na závěr vložíme klíčky, koriandr, cukr a rybí omáčku, promícháme a osmahneme.
- Podáváme s nakrájenou limetkou a jarní cibulkou.