Kuřecí Pad Thai

Thajská klasika v rychlém provedení s kuřecím masem, rýžovými nudlemi, vejcem a výraznou omáčkou z rybí omáčky, cukru, octa a chilli.
Doba přípravy10 minut
Doba tepelné úpravy20 minut
Celkový čas 30 minut
KategorieKuřecí maso
KuchyněAsijská kuchyně
Počet porcí 1 dávka
Kalorie 824 kcal

Ingredience
  

  • 60 g rýžových nudlí
  • 20 g arašídů
  • 120 g limetky
  • 20 ml rybí omáčky
  • 6 g hnědého cukru
  • 5 ml rýžového octa
  • 5 g česneku
  • 5 g čerstvého chilli
  • 120 g kuřecích prsou
  • 10 ml slunečnicového oleje
  • 1 vejce
  • 20 g sójových klíčků
  • 10 g koriandru
  • 10 g jarní cibulky

Postup přípravy
 

  • Rýžové nudle připravíme dle návodu na obalu.
  • Mezitím nakrájíme kuřecí maso na tenké, asi 3 cm dlouhé nudličky.
  • Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, česnek na plátky, koriandr nasekáme na jemno včetně stonku a chilli nadrobno.
  • Na oleji prudce osmažíme vejce, podobně jako když děláme míchaná vajíčka. Přidáme osolená kuřecí prsa a asi minutu restujeme.
  • Přidáme česnek, arašídy, chilli a zakápneme octem. Promícháme a přidáme scezené nudle.
  • Na závěr vložíme klíčky, koriandr, cukr a rybí omáčku, promícháme a osmahneme.
  • Podáváme s nakrájenou limetkou a jarní cibulkou.

Poznámky

Phad Thai se může připravovat v různých variantách. Nejčastěji se používá kuřecí maso nebo krevety, ale běžná je i vegetariánská verze s tofu či jednoduchá varianta pouze s vejcem.
Základem zůstávají rýžové nudle, které se na pánvi wok restují s česnekem, šalotkou a sójovými klíčky. Důležitou složkou je omáčka, která obvykle kombinuje tamarindovou pastu, rybí omáčku a palmový cukr, čímž vzniká typická sladko-kyselo-slaná chuť.