Holandské řízky
Šťavnaté maso se sýrem obalené ve strouhance a usmažené dozlatova – to jsou holandské řízky, oblíbené jídlo připravované z mletého vepřového masa.
Ingredience
- 500 g mletého vepřového masa nejlépe vepřová plec
- 200 g strouhaného eidamu
- 0,5-1 hrnek mléka podle potřeby
- sůl
- mletý pepř
- vejce
- strouhanka
- olej
Postup přípravy
- Den předem promícháme maso se studeným mlékem, které přidáváme postupně a v množství podle potřeby. Přikryté v míse uložíme na noc do lednice.
- Druhý den přidáme nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme. Navlhčenýma rukama tvarujeme řízky.
- Řízky nejdříve ponoříme do rozšlehaného vejce a poté obalíme ve strouhance. Celý proces obalení zopakujeme ještě jednou.
- Řízky z obou stran smažíme v rozehřátém oleji.
Poznámky
Podáváme s bramborovou kaší.