Holandské řízky

Šťavnaté maso se sýrem obalené ve strouhance a usmažené dozlatova – to jsou holandské řízky, oblíbené jídlo připravované z mletého vepřového masa.
Doba přípravy30 minut
Doba tepelné úpravy20 minut
Celkový čas 50 minut
KategorieMleté maso
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 5 porcí
Kalorie 1177 kcal

Ingredience
  

  • 500 g mletého vepřového masa nejlépe vepřová plec
  • 200 g strouhaného eidamu
  • 0,5-1 hrnek mléka podle potřeby
  • sůl
  • mletý pepř
  • vejce
  • strouhanka
  • olej

Postup přípravy
 

  • Den předem promícháme maso se studeným mlékem, které přidáváme postupně a v množství podle potřeby. Přikryté v míse uložíme na noc do lednice.
  • Druhý den přidáme nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme. Navlhčenýma rukama tvarujeme řízky.
  • Řízky nejdříve ponoříme do rozšlehaného vejce a poté obalíme ve strouhance. Celý proces obalení zopakujeme ještě jednou.
  • Řízky z obou stran smažíme v rozehřátém oleji.

Poznámky

Podáváme s bramborovou kaší.