Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou

Gnocchi se špenátem, kuřecím masem a smetanovou omáčkou tvoří osvědčenou a rychlou kombinaci pro chutný oběd či večeři.
Doba přípravy15 minut
Doba tepelné úpravy10 minut
Celkový čas 25 minut
KategorieKuřecí maso
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 3 porce
Kalorie 2144 kcal

Ingredience
  

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 balení čerstvého špenátu
  • 1–2 trojúhelníčky taveného sýra
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 balení gnocchi 500 g
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej

Postup přípravy
 

  • Na rozpálené hlubší pánvi s trochou oleje osmahneme osolené, opepřené a na menší kousky nakrájené kuřecí maso.
  • Když je hotové, přidáme utřený česnek, na větší kusy nasekaný špenát, zalijeme smetanou, přidáme tavený sýr a necháme 2–3 minuty povařit tak, aby špenát lehce zavadl.
  • Přidáme gnocchi a povaříme ještě asi 2 minuty. Gnocchi můžeme předem uvařit zvlášť a jen smíchat se směsí.

Poznámky

Pokud se vám zdá omáčka hodně vodnatá, můžete ji zahustit trochou solamylu.