Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Gnocchi se špenátem, kuřecím masem a smetanovou omáčkou tvoří osvědčenou a rychlou kombinaci pro chutný oběd či večeři.
Ingredience
- 2 kuřecí prsa
- 1 balení čerstvého špenátu
- 1–2 trojúhelníčky taveného sýra
- 4 stroužky česneku
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 balení gnocchi 500 g
- sůl
- mletý pepř
- olej
Postup přípravy
- Na rozpálené hlubší pánvi s trochou oleje osmahneme osolené, opepřené a na menší kousky nakrájené kuřecí maso.
- Když je hotové, přidáme utřený česnek, na větší kusy nasekaný špenát, zalijeme smetanou, přidáme tavený sýr a necháme 2–3 minuty povařit tak, aby špenát lehce zavadl.
- Přidáme gnocchi a povaříme ještě asi 2 minuty. Gnocchi můžeme předem uvařit zvlášť a jen smíchat se směsí.
Poznámky
Pokud se vám zdá omáčka hodně vodnatá, můžete ji zahustit trochou solamylu.