Cibulové kroužky

Smažené cibulové kroužky v křupavém pivním těstíčku podávané s vychlazeným dipem z majonézy, smetany a hořčice jsou ideální pochoutkou pro posezení s přáteli.
Doba přípravy10 minut
Doba tepelné úpravy15 minut
Celkový čas 25 minut
KategorieBezmasá jídla
KuchyněAmerican
Počet porcí 4 porce
Kalorie 520 kcal

Ingredience
  

  • 190 g majonézy
  • 190 g zakysané smetany
  • 4 lžíce kremžské hořčice
  • 2 bílé části jarní cibulky
  • sůl dle chuti
  • mletý pepř dle chuti
  • 3 velké cibule
  • 3 vejce
  • 8 lžic piva
  • 8 lžic hladké mouky
  • 1 lžíce solamylu + na obalení
  • 1 špetka jedlé sody
  • sůl dle chuti
  • mletý pepř dle chuti
  • grilovací koření dle chuti
  • olej na smažení

Postup přípravy
 

  • Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Smícháme majonézu se smetanou a hořčicí. Přidáme cibulku, dochutíme solí a pepřem, promícháme a uložíme do lednice.
  • Cibule oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a spaříme 1 minutu ve vroucí vodě.
  • Vejce prošleháme s pivem, přidáme mouku, solamyl a jedlou sodu, promícháme a dochutíme solí, pepřem a grilovacím kořením.
  • Kroužky z cibule vložíme do sáčku s moukou a protřeseme.
  • Pomoučené kroužky obalíme v těstíčku a smažíme dozlatova z obou stran.
  • Hotové kroužky odkládáme na ubrousek a podáváme horké s vychlazenou omáčkou.