Cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky v křupavém pivním těstíčku podávané s vychlazeným dipem z majonézy, smetany a hořčice jsou ideální pochoutkou pro posezení s přáteli.
Ingredience
- 190 g majonézy
- 190 g zakysané smetany
- 4 lžíce kremžské hořčice
- 2 bílé části jarní cibulky
- sůl dle chuti
- mletý pepř dle chuti
- 3 velké cibule
- 3 vejce
- 8 lžic piva
- 8 lžic hladké mouky
- 1 lžíce solamylu + na obalení
- 1 špetka jedlé sody
- sůl dle chuti
- mletý pepř dle chuti
- grilovací koření dle chuti
- olej na smažení
Postup přípravy
- Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Smícháme majonézu se smetanou a hořčicí. Přidáme cibulku, dochutíme solí a pepřem, promícháme a uložíme do lednice.
- Cibule oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a spaříme 1 minutu ve vroucí vodě.
- Vejce prošleháme s pivem, přidáme mouku, solamyl a jedlou sodu, promícháme a dochutíme solí, pepřem a grilovacím kořením.
- Kroužky z cibule vložíme do sáčku s moukou a protřeseme.
- Pomoučené kroužky obalíme v těstíčku a smažíme dozlatova z obou stran.
- Hotové kroužky odkládáme na ubrousek a podáváme horké s vychlazenou omáčkou.