Celerový salát s vejci a kuřecím masem

Příjemně svěží salát z celeru, vajec a kuřecího masa se výborně hodí jako lehký oběd nebo večeře. Je plný bílkovin, vlákniny i vitamínů.
Doba přípravy15 minut
Doba tepelné úpravy30 minut
Celkový čas 45 minut
KategorieSaláty
KuchyněČeská kuchyně
Počet porcí 4 porce
Kalorie 200 kcal

Ingredience
  

  • 1 celer
  • 50 ml octa
  • 150 g kuřecího masa
  • 1 červená cibulka
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 5 ředkviček
  • 1 jablko
  • 2 vejce
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 80 g sójové majonézy nebo jogurtu
  • sůl dle potřeby
  • čerstvá zelenina na ozdobu

Postup přípravy
 

  • V hrnci ve vroucí vodě vaříme vejce 9 minut. Po uvaření vejce prudce zchladíme studenou vodou, oloupeme a nastrouháme.
  • Oloupanou červenou cibulku, řapíkatý celer a ředkvičky nakrájíme na malé kousky. Celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Jablko oloupeme a nastrouháme.
  • Celer vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, přidáme ocet a povaříme 7 minut. Slijeme přes síto a necháme vychladnout.
  • Kuřecí maso vaříme v osolené vodě doměkka, zhruba 15 minut. Uvařené maso necháme vychladnout, pak nakrájíme.
  • Vše smícháme ve větší míse, osolíme a ochutíme citronovou šťávou podle potřeby. Nakonec vmícháme sójovou majonézu, případně bílý jogurt.
  • Salát ozdobíme čerstvou zeleninou a podáváme s celozrnným pečivem.