Celerový salát s vejci a kuřecím masem
Příjemně svěží salát z celeru, vajec a kuřecího masa se výborně hodí jako lehký oběd nebo večeře. Je plný bílkovin, vlákniny i vitamínů.
Ingredience
- 1 celer
- 50 ml octa
- 150 g kuřecího masa
- 1 červená cibulka
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 5 ředkviček
- 1 jablko
- 2 vejce
- 1 lžíce citronové šťávy
- 80 g sójové majonézy nebo jogurtu
- sůl dle potřeby
- čerstvá zelenina na ozdobu
Postup přípravy
- V hrnci ve vroucí vodě vaříme vejce 9 minut. Po uvaření vejce prudce zchladíme studenou vodou, oloupeme a nastrouháme.
- Oloupanou červenou cibulku, řapíkatý celer a ředkvičky nakrájíme na malé kousky. Celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Jablko oloupeme a nastrouháme.
- Celer vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, přidáme ocet a povaříme 7 minut. Slijeme přes síto a necháme vychladnout.
- Kuřecí maso vaříme v osolené vodě doměkka, zhruba 15 minut. Uvařené maso necháme vychladnout, pak nakrájíme.
- Vše smícháme ve větší míse, osolíme a ochutíme citronovou šťávou podle potřeby. Nakonec vmícháme sójovou majonézu, případně bílý jogurt.
- Salát ozdobíme čerstvou zeleninou a podáváme s celozrnným pečivem.