Avokádové guacamole

Svěží mexická klasika z jemného avokáda, papriky, rajčete a jogurtu. Skvělé jako dip, pomazánka nebo lehká příloha.
Doba přípravy15 minut
Celkový čas 15 minut
KategoriePomazánky
KuchyněMexican
Počet porcí 1 dávka
Kalorie 107 kcal

Ingredience
  

  • 3 avokáda
  • 1/2 žluté papriky
  • 1/2 oranžové papriky
  • 1 rajče
  • 1 menší červená cibulka
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 špetka soli
  • pepř bílý mletý
  • 1 stroužek česneku
  • koření fajitas dle chuti
  • 2 kapky citronové šťávy

Postup přípravy
 

  • Zralá, měkká avokáda oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ponorným mixérem rozmixujeme v jemnou pastu bez hrudek.
  • Přidáme na drobné a velmi jemné kostičky pokrájené papriky žlutou i oranžovou, rajče bez vnitřku a červenou cibulku.
  • Promícháme, přidáme zakysanou smetanu, bílý jogurt, sůl, pepř, 1 stroužek utřeného česneku. Jemně posypeme fajitas kořením.
  • Necháme vychladit.

Poznámky

Avokáda je nutné použít zralá, měkká a bez skvrn, jinak mohou chutnat hořce. Nejlépe chutná s nachos chipsy – slanými nebo chilli. Skvěle se hodí jako předkrm nebo doplněk k dalším pomazánkám na slavnostní stůl. Nezapomeňte směs dobře vychladit. Bez citronové šťávy začne avokádo hnědnout.